top of page
Kuvassa Lähtijät-tiimi

Tutkimusraportti, ole hyvä!

Lataa tutkimus: Miksi me lähdemme ja mitä se maksaa?


Lähtijät -podcastin tekijöiden maaliskuussa 2023 toteuttama kyselytutkimus paljastaa, että yli 70 % on harkinnut työpaikan vaihtoa viimeisen vuoden aikana. Tutkimuksen tavoitteena oli ymmärtää irtisanoutumisten syitä, jotta löytäisimme ratkaisuja kestävämmän työelämän rakentamiseen. Lähes 3 000 vastauksen perusteella yleisimmäksi irtisanoutumiseen syyksi paljastuu esihenkilön puutteelliset johtamistaidot.

 

Lähtijöiden kesäkuussa teettämän jatkotutkimuksen tulokset paljastavat, että lähteminen maksaa yritykselle vähintään puolen vuoden palkkaa vastaavan summan. Kustannukset nousevat senioriteetin kasvaessa, ja vastaavat johtajatasolla keskimäärin noin 14kk palkkaa. 

Lähtijät-podcastin ja kahdeksan yhteistyökumppanin Miksi me lähdemme -kyselytutkimuksen vastaukset vahvistavat, että työpaikasta lähteminen on merkittävä työelämää muokkaava ilmiö.

Nyt tehty tutkimus todentaa podcastiin kerätyistä lähtijätarinoista nousseiden teemojen yleisyyttä ja merkittävyyttä kansallisessa mittakaavassa. Podcastissa on käsitelty johtajuusvajeen, yrityskulttuurin ja toksisen johtajuuden teemoja, jotka nousevat myös kyselytutkimuksessa.

bottom of page